nieuws

Automobilist bij Gildehaus gepakt met 770.000 euro in tank

Automobilist bij Gildehaus gepakt met 770.000 euro in tank
Automobilist bij Gildehaus gepakt met 770.000 euro in tank © Thinkstock
De Duitse politie heeft op de snelweg bij Gildehaus, net over de grens bij Oldenzaal, een automobilist aangehouden die vanuit Nederland onderweg was met 770.000 euro 'op zak'. Dat bedrag zat professioneel verstopt in de brandstoftank. Hij is vandaag in Osnabrück voorgeleid op verdenking van witwassen van geld. Zijn nationaliteit is niet bekendgemaakt.
De 35-jarige man werd tijdens een grootschalige controle, waaraan ook de Nederlandse douane en politie meededen, naar de kant gedirigeerd. Hij verklaarde 3000 euro cash bij zich te hebben. Toen de agenten in het dashboardkastje nog eens 4550 euro aantroffen, besloten ze het voertuig naar een garage te brengen voor uitgebreid onderzoek. Daar werden in totaal 28 pakketjes met bankbiljetten uit de benzinetank gepeuterd.
De massale politieactie, bedoeld om de criminaliteit in de grensstreek te bestrijden, leverde tevens 25 drugsdelicten op. In totaal werd 3,2 kilo marihuana in beslag genomen. Zestien mensen kregen een proces-verbaal wegens onder meer het overleggen van een vals rijbewijs of belastingfraude. Vijftien personen zitten in voorlopige hechtenis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.