nieuws

Koopzondag blijft punt van discussie in Zwolle: gezamenlijke vrije dag of meer bezoekers trekken?

De koopzondag blijft een punt van discussie in de provinciehoofdstad. Waar de één voor de zondagsrust en gezamenlijke vrije dag is, wil de ander juist mee met de andere grote steden en meer bezoekers trekken op zondag.
Twee jaar geleden vond er nog een uitgebreid debat in de raad plaats. Toen werd besloten dat er maximaal vijftien koopzondagen zijn in de Zwolse binnenstad, terwijl de supermarkten wel elke zondag open zijn. Winkels zijn daarom wel eens illegaal open gegaan op zondag, ook werd er een petitie gestart om ervoor te zorgen dat de winkels in Zwolle elke zondag de deuren open mogen doen. 

Gezamenlijke vrije dag

De ChristenUnie is tegen het voorstel om elke zondag de winkels te openen. "De zondag moet een gezamenlijke vrije dag blijven. Commercie is niet het enige wat belangrijk is, er is zoveel meer in het leven", aldus fractievoorzitter Gerdien Rots. 

Regiofunctie

Gerard van Dooremolen van Citycentrum Zwolle is het daar niet mee eens. "Zwolle heeft een regiofunctie, we doen ons best om alle grote ketens hier naartoe te krijgen, en dan mogen ze niet open op zondag." Van Dooremolen heeft nog wel hoop voor de toekomst. "Ik verwacht wel dat de gemeente nog bijdraait, Zwolle kan als grote stad niet achterblijven.''

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.