nieuws

Zoektocht naar verdwenen hond Biko uit Geesteren levert niks op

Een zoektocht naar de verdwenen hond Biko uit Geesteren heeft vanmorgen niks opgeleverd. De hond is niet gevonden. Volgens de familie zijn er nog sterkere aanwijzingen dat de hond is meegenomen.
Zo bleef de speurhond die meehielp met de zoektocht hangen bij de plek waar eerder deze week een vreemde auto werd gezien. Dat sterkt de familie in de gedachte dat het beest is meegenomen.

Zelf ontsnapt?

Biko is een boerderijhond met zijn eigen plek in de schuur en op het erf. Het is een Golden Retriever van 8 jaar oud.
"Hij is wel eens eerder aan de wandel gegaan, maar dan kwam hij gewoon terug. Als Biko zich nu had losgetrokken en aan de wandel was gegaan, was het spoor wel over de erfgrens gegaan. Nu lijkt het spoor te stoppen op de plek waar een onbekende auto is gezien." Huub Wolberink hoopt heel erg dat iemand, desnoods anoniem, vertelt waar de hond is en wat er mee is gebeurd.

Illegaal fokken

Astrid van Huizen van Zoekteam Dogs Lovers hielp de familie vanochtend door haar speurhond Keos in te zetten. "Ik kan niks beloven, maar natuurlijk hoop je dat er een geurspoor wordt opgepakt. Je ziet duidelijk dat Keos ruikt waar Biko is geweest, op zijn gewone plekken op en rond het erf, maar je ziet ook dat hij stopt op de plek waar de vreemde auto is gezien."
Astrid vreest dat de hond is meegenomen om illegaal mee te fokken. Biko verdween afgelopen woensdag van het erf van de familie Wolberink aan de Meijersweg in Geesteren.
Die ochtend werd een donkergrijze Toyota Verso met afgeplakt nummerbord gezien in de buurt van de Meijersweg en op het erf. Sindsdien is de hond spoorloos.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.