nieuws

Hondsbrutale dieven in Hengelo aan de haal met rolstoelbus: 'Die zien we nooit meer terug'

De gestolen bus is dezelfde als op de foto, maar dan met het kenteken JK022G.
De gestolen bus is dezelfde als op de foto, maar dan met het kenteken JK022G. © RTV Oost
Bij Luttikhuis Personenvervoer in Losser vrezen ze dat ze de gestolen rolstoelbus voorgoed kwijt zijn. “De kans dat we die nog terugzien, is nihil”, zegt woordvoerder Bertold Lenssen.
Even was er een sprankje hoop toen de aangepaste bus dit weekeinde ineens weer opdook in Hengelo. “Maar de man die ‘m had gezien, wist ons te vertellen dat-ie achter een oplegger stond. Vermoedelijk om te worden opgeladen. Die zien we dus vrijwel zeker nooit meer terug.”

De rolstoelbus was voor taxibegrippen fonkelnieuw. “Er stond slechts 30.000 kilometer op de teller, in onze branche stelt dat helemaal niets voor.”

Hondsbrutaal

De dieven, die eind vorige week toesloegen, gingen volgens Lenssen hondsbrutaal te werk. “De bus stond geparkeerd bij de woning van een van onze chauffeurs. Achter het huis nota bene. Dat maakt het extra wrang.”
De daders hebben vermoedelijk kans gezien de gps-apparatuur, die exact de locatie doorgeeft waar de bus zich bevindt, te saboteren.
De grote vraag is nu vooral wat de dieven met de bus willen. Vanwege de aanpassingen is die normaal gesproken namelijk totaal niet interessant voor regulier gebruik.

Volgens Lenssen gaat het om een verlengde taxibus: “Normaal gesproken kunnen er vier rolstoelen in een bus, in dit geval zes stuks.

Geen gevolgen gehandicaptenvervoer

De diefstal heeft volgens hem geen gevolgen voor het rolstoelvervoer in deze regio. “We hebben voldoende voertuigen om dit op te vangen, maar uiteraard zouden we de bus graag terug hebben.” De nieuwwaarde van de aangepaste bus bedraagt circa 90.000 euro.

De gestolen bus is dezelfde als op de foto, maar dan met het kenteken JK022G.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.