nieuws

CDA Overijssel: 'Kijken wat we kunnen doen voor boeren in psychische nood'

Het CDA in Overijssel wil meer duidelijkheid over hoeveel boeren in Overijssel in psychische nood verkeren. Aanleiding is een publicatie in Groot-Brittannië, waaruit blijkt dat daar wekelijks een boer zelfmoord pleegt.
CDA-Statenlid Marco van der Vegte is geschrokken van het bericht. Hij stelde eerder dit jaar ook al vragen aan het provinciebestuur over psychische nood onder boeren, maar de provincie kon toen geen inzicht geven in de omvang van het probleem.

Van der Vegte wil het onderwerp nu bespreken met andere politici en wil deskundigen uitnodigen die misschien wel kunnen vertellen hoeveel boeren in de provincie psychische klachten hebben.

Hulp

“Als ik het zo kan inschatten dan is het probleem hier niet zo groot als in Groot-Brittannië. In Overijssel kennen we elkaar nog redelijk goed en op het platteland wordt naar elkaar omgezien.”

Toch verwacht de CDA-politicus dat boeren wel wat meer hulp van de overheid kunnen gebruiken. “Ik hoop er achter te komen wat de provincie concreet kan doen voor boeren in psychische nood."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.