nieuws

Bleuming over opmerkelijke terugkeer bij FC Twente: "Dit is niet de gemakkelijkste weg"

Evert Bleuming
Evert Bleuming © Pro Shots
Evert Bleuming keert definitief per direct terug als Hoofd Scouting bij FC Twente. De voormalig speler leefde in onmin met de club nadat FC Twente in 2015 besloot om de stekker uit het complete scoutingapparaat te trekken. Bleuming was de afgelopen jaren werkzaam bij FC Utrecht.
"Dit is niet de gemakkelijkste weg, maar mijn hart brengt me naar Enschede", zegt Bleuming hierover."FC Twente blijft mijn club en dit voelt daarom als thuiskomen. De gesprekken met Jan van Halst, Erik Velderman en Gertjan Verbeek bevestigden mijn goede gevoel.  Er wacht hier een behoorlijke job en ik wil de club graag helpen om weer op het oude niveau terug te keren. Het is mooi dat ik daarbij onder andere kan samenwerken met Carsten Schupmann, die ik nog ken uit mijn vorige periode. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan."

Voetballer

Als speler droeg Evert Bleuming van 1979 tot en met 1988 meer dan 200 keer het shirt van FC Twente. In 2001 trad Bleuming in dienst bij FC Twente; aanvankelijk als jeugdtrainer en later achtereenvolgens als assistent-trainer van het eerste en trainer van de beloften. Met het laatste team werd hij in seizoen 2007/2008 kampioen van Nederland. Van 2005 tot en met 2015 was Bleuming Hoofd Profscouting bij FC Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.