nieuws

Een winkel voor jongeren in Hengelo? "Dan krijg je het moeilijk"

Studenten Journalistiek van Hogeschool Windesheim in Zwolle duiken voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen in de onderwerpen die in de gemeenten van Overijssel spelen. Vandaag staat de verkiezingskaravaan in Hengelo en nemen studenten de leegstand in deze gemeente onder de loep.
Leegstand blijft een punt van discussie in de gemeente Hengelo. Het winkelaanbod neemt af en de stad wordt minder aantrekkelijk voor winkelend publiek, met name onder jongeren. "Winkelen in Hengelo is niet heel erg interessant, ik zou eerder naar Enschede gaan", luidt één van de reacties. 
Winkeliers proberen de stad aantrekkelijk te houden door met eigen initiatieven te komen, bijvoorbeeld de spelletjesavond van spellenspeciaalzaak de Dondersteen. "We merken dat er steeds meer mensen op af komen en we een brede doelgroep bereiken", aldus eigenaar Sebastiaan van der Pal.
Van der Pal geeft aan dat het in zijn ogen lastig is om specifiek het winkelaanbod voor jongeren te verbeteren. "Als je alleen je winkel wilt focussen op jongeren, dan zal je het moeilijk krijgen." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.