nieuws

Met wie gaat 'zelfstandig en uniek' Ommen nu samenwerken?

De verkiezingskaravaan in Ommen
De verkiezingskaravaan in Ommen © RTV Oost
Ommen zelfstandig en uniek. De ruim twintig  jaar oude slogan in de strijd voor zelfstandigheid is nog altijd actueel. Want nu Hardenberg de stekker uit een gezamenlijke ambtelijke organisatie heeft getrokken is het de vraag of Ommen zich alleen kan redden. De RTV Oost-verkiezingskaravaan zoekt het uit.
Ommen leek de laatste jaren hard op weg om innige banden met Hardenberg op te bouwen maar een ambtelijke fusie in het Vechtdal liep spaak. De nieuwe burgemeester, Hans Vroomen, wil desondanks werk maken van de samenwerking met de buurgemeente. 
De politieke partijen steunen allemaal de zelfstandigheid van de gemeente. Voor het CDA is een "sterk en zelfstandig" Ommen zelfs het eerste punt uit het verkiezingsprogramma. Maar vrijwel iedereen in de gemeenteraad realiseert zich dat er wel samen moet worden gewerkt met buurgemeenten.
Gezamenlijk streed de politiek in Ommen de afgelopen jaren ook tegen de vestiging van windmolens in gebied De Veenwieken, maar dit gevecht met de provincie werd verloren. 
Hans Vroomen is de vierde burgemeester in Ommen, de afgelopen bestuursperiode. Nadat Marc Jan Ahne ontslag nam vanwege een diefstal, namen Mark Boumans en Bas Verkerk het ambt waar. 
Bij RTV Oost zijn reacties binnengekomen van inwoners die aandacht vragen voor de verkeersveiligheid, onder meer op de Vechtbrug. Ook wordt er gepleit voor lagere belastingen en een aanpak voor de leegstand van winkels. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.