nieuws

Zwembad Tijenraan in Raalte vanaf zaterdag weer open

Zwembad Tijenraan in Raalte gaat zaterdag weer open. Het zwembad werd anderhalve week geleden gesloten toen bleek dat het niet veilig genoeg was. Het gloednieuwe zwembad ging, amper twee weken na de opening, dicht toen een meisje met een pluk haar vast kwam te zitten in het bubbelbad. Ook verschillende zwemmers liepen wondjes op.
'De afgelopen dagen is er hard gewerkt aan de zwembaden en zijn alle onvolkomenheden aangepast. Hiermee kan de veiligheid van de bezoekers gegarandeerd worden en daarom wordt het zwembad vanaf zaterdag weer in gebruik genomen', laat Sportbedrijf Raalte weten.
'Alle klanten die de afgelopen weken lessen hebben gemist, worden hiervoor door het Sportbedrijf gecompenseerd.'

Verbeterpunten
Het sportbedrijf hoopte het zwembad morgen al open te doen, maar bij controles door de Veiligheidsregio kwam een aantal verbeterpunten aan het licht. 

'Die verbeterpunten worden de komende tijd uitgevoerd. Zo wordt de signalering van het alarmsysteem verbeterd en wordt het volume van de alarmering nog verhoogd. Tot die tijd worden de werkprocessen rondom het zwembad en in het sportcentrum door ons aangepast, om ook op dat gebied de veiligheid te kunnen garanderen. Die werkprocessen worden de komende dagen verder door ons uitgewerkt en uitgebreid geoefend met het voltallige personeel.'

Zwemlessen

De zwemlessen worden komende zaterdag weer opgestart. Vanaf dan kunnen ook watersportverenigingen weer gebruik maken van het zwembad.
Zondag zijn er ook zwemlessen en is het zwembad recreatief geopend. Maandag beginnen het schoolzwemmen en de groepslessen weer volgens het reguliere rooster.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.