nieuws

Eerste marathon op natuurijs live op RTV Oost en noordelijke omroepen

Eerste marathon op natuurijs live op RTV Oost en noordelijke omroepen
Eerste marathon op natuurijs live op RTV Oost en noordelijke omroepen © RTV Oost / Emiel Houben
Haaksbergen heeft de primeur! Woensdag 28 februari wordt daar de eerste schaatsmarathon op natuurijs verreden. RTV Oost en de noordelijke omroepen RTV Drenthe, RTV Noord en Omrop Fryslân zenden de schaatsmarathon rechtstreeks uit. De gezamenlijke live-uitzending begint om 18.30 uur; een kwartier voor het eerste startschot van de dames. De heren starten ruim een uur later.
De Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond (KNSB) maakte vandaag bekend dat de eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen wordt verreden. IJsmeester Willem Hut van de KNSB oordeelde dat het ijs dik genoeg is. Het bleek nog even spannend want ook Arnhem deed mee aan de race maar moest het uiteindelijk afleggen tegen Haaksbergen. Arnhem verzorgt nu op donderdag de tweede marathon op natuurijs. Vorig jaar ging de eer van de eerste marathon naar het Groningse Noordlaren.

Groeiende samenwerking

In het kader van de groeiende samenwerking tussen de regionale omroepen hebben RTV Oost , RTV Drenthe, RTV Noord en Omrop Fryslân besloten opnieuw de handen ineen te slaan en de marathon van Haaksbergen samen rechtstreeks uit te zenden. De marathon in Noordlaren werd vorig jaar ook door alle vier de omroepen uitgezonden.

Line-up

De verwachting is dat alle grote namen bij zowel de vrouwen als mannen aan de start verschijnen in Haaksbergen. Het afgelopen weekend waren de meeste marathonschaatsers nog actief bij de GP in het Zweedse Luleå. Door hevige sneeuwval is er een chaos ontstaan in het vliegverkeer in onder meer Stockholm en Kopenhagen, maar de schaatsers zijn op tijd terug voor de marathon in Haaksbergen. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.