Carlijn Achtereekte: "Gekkenhuis! Zo'n ontvangst is heel bijzonder"

Carlijn Achtereekte moet zich vanmorgen in een Olympisch dorp hebben gewaand. De winnaar van het goud op de 3 kilometer werd wakker in haar geboortedorp Lettele waar werkelijk alles in het teken staat van Carlijn. 

"Gekkenhuis! Zo'n ontvangst is heel bijzonder", zei ze gisteren na afloop van de uitzending van De Wereld Draait Door waar ze te gast was. Een hele bus met vrienden en familie was meegekomen. "In Korea was ook al een grote groep, maar dat ik dit los maak in Lettele is wel heel mooi."

Besef is er

Achtereekte veroverde het goud op de eerste dag van de Olympische Spelen. Vrijwel niemand had dat verwacht waardoor ze in een klap dé verrassing van de Spelen werd: "Het besef is er wel, maar door al deze hectiek is het wel een beetje ongeloofwaardig."

Ouderlijk huis

De gouden medaille krijgt een plek in haar ouderlijk huis in Lettele. "Dat vind ik wel speciaal want daar heeft mijn moeder ook altijd gewoond. Dan is de medaille het dichtste bij mijn eigen moeder, en ik vind het fijn dat ik het daarvoor kan opdragen." De moeder van Carlijn overleed in 2006. "Ik weet al heel lang dat ze er met de grote toernooien niet meer bij is. Maar toen deze zege een klein beetje begon te landen, en ik het begon te beseffen heb ik wel een traantje gelaten."

Huldiging in Lettele

Zondag wordt Achtereekte gehuldigd in Lettele. Het programma begint om 16:00 uur. "Ik ben heel benieuwd wat er op me afkomt. Wat het in Lettele losmaakt besef ik nog niet helemaal denk ik."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: