nieuws

Politici in Olst-Wijhe pleiten voor duurzaamheid: "Goede kans voor lokale economie"

Wat vinden de politici in Olst-Wijhe voor de komende vier jaar belangrijk als het om hun gemeente gaat? Iedere partij kreeg vandaag de kans om zichzelf en het verkiezingsprogramma te presenteren voor de camera van onze Verkiezingskaravaan.
Concrete plannen, bijna elke partij kan wel iets opnoemen. Zo wil de PvdA dat de gemeente gaat betalen voor zwemlessen, zodat zwemmen voor iedereen bereikbaar wordt. "Zwemmen moet namelijk geen luxe zijn", zo vindt André Smit.
En Schumacher van Gemeentebelangen pleit voor meer woningen voor jongeren. Anton Bosch van de VVD wil de toeristenbelasting in de gemeente afschaffen: "Olst-Wijhe is namelijk een gastvrije gemeente."

Duurzaamheid

Bijna alle partijen snijden in hun pitch 'duurzaamheid' aan, een belangrijk onderwerp in de gemeente. Maar de nieuwkomer in deze verkiezingen, GroenLinks, vindt dat zij de enige partij is 'die duurzaamheid echt serieus neemt'.
Lijsttrekker Ferdi Hummelink: "En daarbij zien we ook goede kansen voor de lokale economie." Duurzame energie, voedsel, woningen... Het is volgens Hummelink allemaal mogelijk. Op de vraag wat hij verder nog kwijt zou willen, antwoordt hij kort maar krachtig: "Mensen moet niet zeuren, maar gaan stemmen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.