nieuws

Mert Saricicek weer op vrije voeten: "Het was heel zwaar, maar ik ben iedereen zó dankbaar"

Mert Saricicek is sinds dinsdagavond weer op vrije voeten. De Almeloër kan nog steeds worden uitgezet naar Turkije maar hoeft de rechtszaak in ieder geval niet in een cel af te wachten.
Saricicek is aangeslagen maar erg opgelucht dat hij weer vrij is. "Ik heb hier een soort trauma aan overgehouden, vooral de laatste paar dagen waren erg zwaar".

Petities

De massale steun die hij kreeg op sociale media en via petities zijn hem niet ontgaan, "Ik ben zo dankbaar voor alle steun die ik van iedereen krijg, niet normaal", aldus een emotionele Saricicek. "Ik weet dat het nog niet voorbij is, maar heb er alle vertrouwen in dat het allemaal goed komt".
Ook zijn vriendin J. Bruins, kan haar geluk niet op: "Ik merk dat hij nog in een soort trance is, maar hij is opgelucht en gelukkig, net als ik."  

Advocaat
Waarom Saricicek plotseling is vrijgelaten, is niet bekend. Volgens Henk Tadema, de advocaat van Saricicek, kan het zijn dat bij de administratieve verwerking van het beroep is gebleken dat Saricicek ten onrechte vastzat.
Hoewel Saricicek weer is vrijgelaten, hangt hem nog steeds uitzetting boven het hoofd. Naar verwachting verschijnt de zaak binnen één à twee weken voor de rechter. 
De 21-jarige Almeloër werd vorige week donderdag gearresteerd toen hij een aanvraag deed voor een verblijfsvergunning. Sindsdien vreest hij te worden uitgezet naar Turkije.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.