nieuws

Winterweer: dinsdagavond files en zelfs tijdelijke afsluiting A1

A1 bij Azelo afgesloten door meerdere ongevallen
A1 bij Azelo afgesloten door meerdere ongevallen © RTV Oost
Gladheid door sneeuwval heeft gisteren op veel wegen in de regio tot overlast en oponthoud geleid. Veel pech hadden bestuurders op de snelweg A1 in Twente. Eerst stond het aan het begin van de avond een tijd stil tussen het knooppunt Azelo en Rijssen en later op de avond werd de snelweg voorbij knooppunt Azelo zelfs een paar uur afgesloten na verschillende ongelukken. Pas toen Rijkswaterstaat een speciaal voertuig, de Firestorm, inzette werd de weg weer beter begaanbaar.
IJs en sneeuw in combinatie met vorst waren de oorzaak van het glibberen en glijden van auto's en vrachtwagens. Onder meer een vrachtwagen schaarde ter hoogte van Bornerbroek.

Firestorm

Reguliere strooiwagens konden vanwege de file niet worden ingezet om de gladheid te bestrijden. Daarom zette Rijkswaterstaat de Firestorm in. Dat is een vrachtwagen waarmee warm pekelwater op de bevroren weg wordt gespoten. Dat water sijpelt onder het ijs, waardoor de weg sneller begaanbaar wordt.   
Voor de gestrande bestuurders op de snelweg zat er niets anders op dan te wachten. Ze konden pas later worden teruggeleid. De Firestorm begon rond 23.15 uur aan de klus. Na middernacht was de snelweg weer 'klaar voor gebruik'. 
Vrachtwagen geschaard door gladheid op de #A1 Bij #Bornerbroek @vid @RWS_verkeer pic.twitter.com/EGvt5VZEwV
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.