Officieuze burgemeester Jan Stoop: 'Politieke partijen in Borne zijn als families'

'Burgemeester' Jan Stoop was ruim twintig jaar correspondent voor RTV Oost en nog steeds volgt hij als journalist van de Bornese Courant de lokale politiek. De afgelopen vier jaar was het rustig in Borne, constateert hij.Â

Het verkeer liep de afgelopen vier jaar als een rode draad door Borne, vertelt Jan Stoop. De aanleg van een verbindingsweg is een heet hangijzer. "Men heeft een visie gemaakt over het oplossen van die verkeersknooppunten in Borne en Zenderen. Daar zijn ze mee bezig en daar zal het ook de komende vier jaar nog over gaan."

Goed gedaan? 

Op de vraag wat de huidige coalitie van CDA, Gemeentebelangen en Borne NU goed heeft gedaan, moet Stoop even nadenken. En hij komt er niet uit.

"De afstand tussen de raad en het college is eigenlijk te groot. Het college weet alles, de raad moet maar zoeken wat er precies speelt. Het straatwerk voor de politici schiet er dan bij in."

Toch verwacht Stoop dat de burgers hun politici wel kennen: de politieke partijen in Borne zijn als families, concludeert hij. 

Deel dit artikel: