nieuws

Provincie werkt aan N34: weg van 12 maart tot 20 april afgesloten

N34
N34 © Provincie Overijssel
De N34, tussen de rotonde Witte Paal en de N343, is van 12 maart tot en met 20 april afgesloten. De provincie Overijssel gaat de weg daar vernieuwen en verbreden. Daarnaast komen er tunnels bij de Lentersdijk, Willemsdijk en Boshoek en een duurzame bermverharding. Het verkeer wordt omgeleid.
Het lokale verkeer tussen Coevorden en Ommen wordt omgeleid over de N343 en N377. Hulpdiensten kunnen altijd ter plaatse komen. Om sluipverkeer op de parallelweg Ommerweg te voorkomen, wordt kentekenregistratie ingezet.

Fietsverkeer

Fietsverkeer kan tijdens de afsluiting gebruik maken van de Ommerweg, behalve de dagen dat de tunnel bij de Willemsdijk wordt ingereden en de Ommerweg weer wordt geasfalteerd. Fietsers worden dan lokaal omgeleid via de Rheezerveenseweg.

Regionale stroomweg

De N34 is een belangrijke schakel tussen het noordoosten van Overijssel en het zuidoosten van Drenthe. De weg is de beoogde regionale stroomweg. De gelijkvloerse overgangen worden verwijderd of vervangen door tunnels en een viaduct.
De uitritten van woningen krijgen een aansluiting op de parallelweg. Door de ombouw van de N34 kan het verkeer straks veilig en met honderd kilometer per uur doorrijden.

Toe- en afritten

Na de afsluiting van de N34 worden de toe- en afritten van de drie tunnels afgebouwd. De N34 hoeft hiervoor niet afgesloten te worden. Deze werkzaamheden duren tot en met juni 2018. Daarna zijn de tunnels Lentersdijk, Willemsdijk en Boshoek klaar voor gebruikt.

Omleidingen

- Verkeer dat in noordelijke richting vanaf Zwolle naar Emmen rijdt, wordt op de A28 ter hoogte van afrit 22 (Nieuwleusen) verwezen over de A28-A37.
- Verkeer in noordelijke richting op de N48 en verkeer op de westelijke aansluiting van de kruising N377-N48 wordt ter hoogte van de kruising N48-N377 verwezen over de N48-A37 richting Emmen.
- Ter hoogte van knooppunt Holsloot wordt verkeer richting Ommen verwezen over de A37-N48 in plaats van de reguliere route over de N34.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.