nieuws

Verbindingsweg blijft heikel thema in politiek Borne

Het besluit om de verbindingsweg in Borne aan te leggen is genomen, maar de strijd is nog niet gestreden. De inwoners van Zenderen blijven zich verzetten tegen de gevolgen en in de politiek denkt PvdA-GroenLinks dat het besluit na de verkiezingen teruggedraaid wordt.
De verbindingsweg moet het doorgaande verkeer zoveel mogelijk om Borne heen leiden. De weg, inclusief spoorviaduct, kost enkele tientallen miljoenen en wordt gedeeltelijk betaald door de verhoging van de ozb. 

'Onmogelijke investering'

De partij PvdA-GroenLinks, vanaf het begin tegenstander, denkt dat de gevolgen van het besluit zo groot zullen zijn, dat de weg uiteindelijk niet aangelegd wordt. En dat is volgens raadslid Bram Donkers niet erg. "De verbindingsweg is een onmogelijke investering voor een te klein belang." Hij verwacht dat dit onderwerp de verkiezingen gaat domineren.
In Zenderen blijven ze ook strijdbaar. De verbindingsweg zal naar verwachting tot een toename van het doorgaande verkeer door Zenderen leiden. Sandra Ottolander, van de actiegroep 'Zenderen tegen Verbindingsweg': "De al drukke wegen in Zenderen staan straks helemaal vast."

Tracé

Bert Oude Lansink van het CDA snapt de bezwaren, maar is geen tegenstander van de verbindingsweg. "Die moet er nou eenmaal komen", zo zegt Oude Lansink.
Toch heeft het CDA in haar verkiezingsprogramma beloofd dat zij zich zal inzetten om de verkeersoverlast in Zenderen te beperken. Het CDA pleit voor een tracé om Zenderen heen, waardoor het centrum van het dorp vrij blijft van verkeer dat vanuit Noordoost Twente richting de A1/A35 gaat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.