nieuws

Het verkeer houdt de gemoederen bezig in Borne

Teveel spoorwegovergangen, een provinciale weg die een nieuwbouwwijk afsnijdt van de dorpskern en een omstreden verbindingsweg. Veel politieke partijen willen iets doen aan de verkeerssituatie in Borne, zo merkte de RTV Oost-verkiezingskaravaan.
De verkeersveiligheid in Borne is belangrijk, zegt bijvoorbeeld Bas de Groot van de VVD. Door het spoor buiten Borne te leggen kan Borne weer een eenheid worden, verklaart Ernst Janssen van D66. En na de verbindingsweg moet er ook 'een boog' rond Hertme komen, betoogt Michel Kotteman van Gemeentebelangen.
Ook andere onderwerpen worden tot politiek speerpunt verheven. De SP pleit voor meer sociale huurwoningen en experimenten met ecologische bouw, Borne Nu wil met name werk maken van betere sportvoorzieningen in Het Wooldrik en het CDA pleit voor goede zorg en duurzaamheid.
De combinatiepartij GroenLinks-PvdA, die één kandidatenlijst vormt, vindt dat er in Borne veel over onderwerpen als 'sociaal en duurzaam' gepraat wordt, maar dat er meer daden op dat vlak moeten komen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.