nieuws

Denk mee met Finkers: "Vinkt effen an, a'j weelt"

Herman Finkers is op zoek naar een naam voor het nieuwe informatiecentrum voor Twentse historie, cultuur en taal in Hengelo. Hij roept Tukkers op mee te denken.
Lees hier de ingezonden brief van de Almelose cabaretier en stem op uw favoriet. En kijk vanavond naar Overijssel Vandaag, waarin Finkers zelf tekst en uitleg komt geven. Allemaal in het Twents, uiteraard. 
"’t Vroggere Van Deinse Instituut, dat in december 2006 stoppen te bestoan, krig nen opvolger. ’t Kump te zitten in de bibliotheek van Hengel en ankommen veurjoar geet ’t spil lös."
Tweantse sproak
"Dit neije centrum höld zich de eerste tied gangs met de Tweantse Sproak mer op ’n doer wördt dit oetbreid noar historie en cultuur. De provincie Oaveriessel gef financiële steun, doarnöast wördt wearkt met vriejwilligers dee wat doon weelt met alns wat met de Modersproak van doon hef: lesgevn op scholen, onderzeuk doon, leermateriaal maken, films en tv-programma’s in ’t Plat, en zo verdan."

Spinkop in't Tweantse web
"Wel mer wat te vroagen, te mealden, of ideeën hef oawer ’t Plat kan zich dan mealden in dat neije centrum in de Hengeler Bieb. Op ’n doer kan dat dus ok veur historie en cultuur. Nen spinkop in’t Tweantse web, um zo te zeggen." 
Nen goeien naam
"De wearkgroep dee dit neije centrum in de been an ’t healpen is zoch nog nen goeien naam. ‘Tweantehoes’ of ‘Hoes van de Sproak’, um mer wat te neumen. Dit wil ze nich alleen doon en zee vrog de Tweantenaren um, at ze nen goeien naam könt bedeanken, dizzen naam deur te gevn."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.