nieuws

IJs uit Haaksbergen valt in de smaak: Paul Wilderink maakt beste ambachtelijke ijs

Haaksbergen en ijs, het is deze dagen een gouden combinatie. Want behalve de goedgekeurde natuurijsbaan doet het ambachtelijke ijs uit Haaksbergen het ook goed. De vakvereniging van ijsmakers heeft Paul Wilderink tot ijsvakman van het jaar uitgeroepen.
Met de Siberische beer in het land, lijkt de timing voor de verkiezing ongelukkig. "De timing is wat minder, maar onze klanten komen het wel te weten", vertelt Wilderink.
De kou heeft invloed op de ijssalon van de Haaksberger. "Normaal openen we de deuren direct als het maart is, maar het is nu te koud. We stellen het een paar dagen uit en gaan volgende week woensdag open", aldus de ijsmaker.

Beste ijssalon

Wilderink kan ook met zijn salon een prijs in de wacht slepen. Een zogenoemde 'mystery guest' zal de zaak binnenkort beoordelen. "De top tien ijsvakmannen dingen mee naar de titel 'beste ijssalon'. Die verkiezing zal eind maart plaatsvinden." 
Maar de werkwijze van de ijsvakman zal er niet door veranderen. "Geen extra poespas voor ons, we zetten gewoon ons beste beentje voor."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.