nieuws

FC Twente loopt bekerfinale mis na zeperd in ijskoud Alkmaar

AZ heeft FC Twente de toegang tot de bekerfinale ontzegd. In Alkmaar werd de ploeg van Gertjan Verbeek afgedroogd: 4-0. 
FC Twente mocht geen moment aanspraak maken op de finale. Beide ploegen hadden twintig minuten nodig om op te warmen in de vrieskou, maar daarna was de eerste grote kans ook gelijk raak. Guus Til zette AZ met een geplaatst schot op 1-0. 

Thesker valt uit

Niet veel later kreeg FC Twente een tweede domper te verwerken met het uitvallen van Stefan Thesker. De van een blessure teruggekeerde verdediger moest zich laten vervangen door Richard Jensen. Vanaf de bank zag hij hoe Assaidi nog een goede kans kreeg op de gelijkmaker maar zijn schot werd via de vingertoppen van Bizot over de goal van AZ getikt. 

Weghorst en Idrissi

In de tweede helft was AZ heer en meester. FC Twente zat vooral lang in de wedstrijd omdat AZ de kansen niet wist af te maken. De treffer van Wout Weghorst in de 64e minuut bleek alleen toch de opmaat voor een grote uitslag. Idrissi zorgde met twee treffers binnen vijf minuten voor een marge van vier doelpunten.

Competitie

AZ staat door de zege net als vorig jaar in de bekerfinale, terwijl FC Twente zich vol kan richten op de strijd tegen degradatie. Daarin wacht komende zondag een thuiswedstrijd tegen FC Groningen

AZ - FC Twente

1-0 Til (24)
2-0 Weghorst (64)
3-0 Idrissi (68)
4-0 Idrissi (73)
Arbiter: Makkelie
Geel: Assaidi
AZ: Bizot,Svensson (v.Rhijn/77), Hatzidiakos,Wuytens,Ouwejan,Midtsjö, Til (v.Overeem/74),Koopmeiners,
Jahanbakhsh (Seuntjens/71),Weghorst, Idrissi  
FC Twente: Drommel,v.d.Lely,Bijen,Lam, Thesker (R.Jensen/35),Cuevas (Maria/46),Maher,Vuckic,Holla,Assaidi (Boere/67),F.Jensen  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.