nieuws

Bestuur CAV Den Ham mag aanblijven

Bestuur CAV Den Ham mag blijven zitten
Bestuur CAV Den Ham mag blijven zitten © RTV Oost / Emiel Geerding
Het bestuur van CAV Den Ham hoeft niet te vertrekken. Dat oordeelt de Ondernemingskamer vandaag. Er komt wel een onderzoek naar de uitbetaling van twee schadevergoedingen door de coöperatie. Het bestuur van het mengvoederbedrijf heeft over deze vergoedingen, die voor eigen commissarissen waren, niet genoeg openheid van zaken geboden.
Ruim dertig boze boeren uit Den Ham en omstreken sleepten het bedrijf voor de Ondernemingskamer. Zij eisten het vertrek van de directeur en commissarissen van de coöperatie. Volgens de boeren hebben die de afgelopen jaren wanbeleid gevoerd. 

Voerproeven
Volgens de coöperatie waren de twee vergoedingen gegeven in verband met voerproeven waar de commissarissen bij betrokken waren. De Ondernemingskamer vindt dat op basis van deze verklaring niet goed kan worden beoordeeld of de vergoedingen gerechtvaardigd zijn. Dit moet beter in kaart worden gebracht.

Algemene ledenvergadering
Volgens de Ondernemingskamer is er geen reden om onderzoek te doen naar het financiële beleid van de coöperatie, er zouden namelijk geen onverantwoorde risico's zijn genomen. Daarnaast heeft het bestuur van de coöperatie voldoende verantwoording afgelegd aan de algemene ledenvergadering over het financiële beleid, zo oordeelt de Ondernemingskamer.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.