Vriezenveen maakt zich klaar voor eerste NK Curling op natuurijs

Bij IJsclub Vooruit in Vriezenveen wordt morgen het eerste officiële Open Nederlands Kampioenschap Curling op natuurijs gehouden. Vandaag waren vrijwilligers hard aan het werk om dit NK tot een groot succes te maken.

Curlingstenen, bezems en andere materialen werden vanuit heel Nederland verzameld. Deze werden vandaag geleverd bij de Vriezenveense IJsclub, waar alles voor morgen wordt klaargemaakt. 

Grote belangstelling

"Via een externe partij werden we benaderd om het NK Curling te organiseren: daar zeiden we uiteraard ja op", vertelt Paul Winkel, secretaris van IJsclub Vooruit in Vriezenveen. "Binnen een dag was de deelnemerslijst vol. De belangstelling is enorm, profs en amateurs meldden zich in groten getale aan.

Zelfs een team van vijf 3FM radio-dj's gaf zich op om mee te doen aan dit unieke Open Kampioenschap. 

Populair

Volgens Winkel komt het succes niet uit de lucht vallen. "De Olympische Spelen en de Curling Quiz van Frans Bauer maakten de sport de laatste tijd echt populair."

Voorzorgsmaatregelen

Om de toeschouwers en spelers te beschermen tegen de kou zijn er tenten geplaatst. "In de tenten kun je koffie en thee krijgen. En je kunt natuurlijk lekker uit de koude oostenwind staan."

De kou brengt ook voordelen met zich mee. "Het ijs heeft inmiddels de dikte van acht centimeter bereikt. Hierdoor zijn we helemaal klaar voor morgen."

Meer over dit onderwerp:
Twenterand Vriezenveen Curling Nieuws
Deel dit artikel: