nieuws

Verslagenheid in buurt na fatale brand Haaksbergen: tragische achtergrond slachtoffer

Verslagenheid in de Karel Doormanstraat na de fatale brand in een woning in die straat
Verslagenheid in de Karel Doormanstraat na de fatale brand in een woning in die straat © News United / Jack Huygens
Verslagenheid in Haaksbergen. De buurt treurt om de tragische dood van een vrijgezelle bewoner van de Karel Doormanstraat. Nadat gisteravond brand was uitgebroken in zijn woning, ontdekte de brandweer tijdens het nablussen het ontzielde lichaam. Het vermoedelijke slachtoffer heeft een uiterst tragische achtergrond.
Terwijl een groot deel van Haaksbergen zich gisteravond bezighield met de eerste schaatsmarathon op natuurijs, voltrok zich elders in het dorp een drama.
Hoewel het stoffelijk overschot nog moet worden geïdentificeerd, zijn omwonenden er eigenlijk al van overtuigd dat het moet gaan om hun alleenwonende buurman.

Tragische achtergrond

Het was overbuurman Willem Feldkamp, die woensdagavond alarm sloeg. "We hoorden glasgerinkel en toen we keken zagen we de vlammen al naar buiten slaan. Het ging allemaal razendsnel."
Volgens de overbuurman had het slachtoffer, begin vijftig, een tragische achtergrond: "Hij kwam hier in 1967 wonen. Samen met zijn ouders en zijn zusje, dat zowel lichamelijk als verstandelijk gehandicapt is. Het zusje ging later naar een instelling. Nadat de vader al vroeg overleed, woonde hij er nog jaren samen met zijn moeder. De moeder verblijft sinds een aantal jaren in verzorgingshuis. Sindsdien woont de man er in zijn eentje. Een paar jaar geleden werd hij ook nog eens getroffen door een lichte tia."

In ploegen blussen
De brandweer rukte woensdagavond met groot materieel uit. Bovendien werd versterking van omliggende korpsen opgetrommeld, omdat de brandweerlieden elkaar vanwege de ijzige wind voortdurend moesten afwisselen. De brand ontstond op de bovenverdieping, maar nader onderzoek moet nog uitwijzen wat de oorzaak is.

Enkele omliggende woningen moesten worden ontruimd en de bewoners geëvacueerd. Zij zijn momenteel elders ondergebracht.

Einzelgänger

“Hij was een echte einzelgänger. Maar heel vriendelijk hoor, begrijp me goed”, zegt een buurtbewoonster, die onbekend wil blijven. “Hij was meestal in zijn voortuin aan het werk. Tuinieren was zijn grote hobby. Groette vriendelijk en was altijd in voor een praatje. Sterker, als je eenmaal met hem stond te kletsen, kwam je er haast niet meer van af.”

Gele mountainbike

Het waarschijnlijke slachtoffer reed vaak op een gele mountainbike door Haaksbergen. Enige tijd geleden baarde hij nog opzien in de buurt met een bijzonder project in zijn voortuin.

Waterval van Lego

De buurtbewoonster: “Hij was druk aan het graven en vertelde vol trots dat hij een waterval van Lego wilde maken. Nee, we zijn nooit bang voor hem geweest. Hij heeft in het verleden ook nooit voor problemen gezorgd. Erg triest dat het zo met hem is afgelopen.”
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.