FC Twente zonder uitsupporters tegen ADO Den Haag wegens vuurwerk

FC Twente moet het tijdens de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag op 14 april zonder de eigen supporters stellen. De KNVB heeft de straf opgelegd omdat supporters tijdens de wedstrijd tegen Roda JC vuurwerk op het veld hadden gegooid.

Tijdens de wedstrijd werd er vuurwerk afgestoken en op het speelveld gegooid. Hierdoor is het speelveld beschadigd en werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd.

De aanklager is van mening dat FC Twente voor, tijdens en na afloop van de wedstrijd onvoldoende maatregelen heeft getroffen om het afsteken en gooien van vuurwerk te voorkomen of te beëindigen.

Tijdens PSV - FC Twente, eind 2016, ging het ook al mis. Er werd vuurwerk afgestoken in het stadion en toen een steward hier iets van wilde zeggen, kwam het tot een handgemeen. FC Twente kreeg een voorwaardelijke straf van één wedstrijd zonder publiek. Met deze straf is ook rekening gehouden met de voorwaardelijke straf.

FC Twente is akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. Om de club voldoende tijd te geven zich hierop voor te bereiden, heeft de KNVB besloten om de wedstrijd tegen ADO Den Haag aan te wijzen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
FC Twente Betaald voetbal Voetbal Sport Nieuws
Deel dit artikel: