Ondanks eigenwijze zwaan vandaag eindelijk ook schaatsen in Westerhaar

Ondanks de eigenwijze zwaan op de ijsbaan in Westerhaar, mogen schaatsers vandaag toch de ijsbaan van het veendorp op. Het complex opent vanmiddag namelijk de deuren. De sportievelingen hebben in ieder geval één toeschouwer: het halsstarrige dier dat nog steeds in het laatste open stukje water dobbert.

Wat de vrijwilligers van schaatsclub De Volharding ook probeerden: de zwaan bewaakte het stukje ijsbaan met zijn eigen leven.

Geen vin verroeren
Inmiddels heeft het dier nog zo'n vierkante meter ter beschikking en kan amper nog een vin verroeren, maar dat weerhoudt hem er niet van om te blijven zitten waar hij zit. 

'Veiligheid boven alles'

De zwaan is er de oorzaak van dat de ijsbaan niet in zijn geheel kon dichtvriezen. "Er is nu eindelijk schaatsweer. We wilden zo graag open, zodat iedereen kan genieten van de ijsbaan, maar veiligheid boven alles", vertelt voorzitter Cor Rink van De Volharding

Rondom de zwaan is het ijs nog slechts vier centimeter. Een kwart van de ijsbaan is dan ook afgezet. Het overige deel van de ijsbaan is zo'n zes centimeter dik. "Schaatsen is dan ook op eigen risico", vertelt Rink. 

De ijsbaan is vanmiddag open van 13.30 uur tot 17.00 uur en vanavond van 18.30 uur tot 22.00 uur. 

Meer over dit onderwerp:
Noordoost-Twente Westerhaar zwaan Nieuws
Deel dit artikel: