OM eist 120 uur werkstraf tegen vrouw die fietser aanreed in Hengelo

Het Openbaar Ministerie eist een werkstraf van 120 uur tegen een 63-jarige vrouw die ruim een jaar geleden een fietser aanreed in Hengelo.

De fietser werd destijds op de kruising van de Carl Muckstraat en de Pierre Monteuxstraat aangereden. Het slachtoffer hield een gebroken rug en schouder, maar ook een ernstige hersenkneuzing aan het ongeluk over. 

Wat is er gebeurd?

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog steeds niet duidelijk. De 63-jarige verdachte kan zich nog herinneren dat ze op bezoek was bij een vriendin. Toen ze na dat bezoek van de oprit wegreed, leek het erop dat haar auto op hol sloeg.

Het gaspedaal van de auto was, volgens onderzoekers, volledig ingedrukt tot aan het moment dat de airbag ontplofte. Waarom de 63-jarige bestuurster dat deed, weet ze niet. Ze zegt dat het komt door geheugenverlies, maar liet dat nooit uitzoeken.

Ontdaan

Voor de rechtbank liet de vrouw blijken dat ze ontdaan is door wat ze veroorzaakte. Ze wil nooit meer achter het stuur van een auto kruipen.


Met het bejaarde slachtoffer is het snel bergafwaarts gegaan, vertelde zijn zoon in de zittingszaal. Na het ongeluk kreeg het slachtoffer de ene na de andere complicatie. Inmiddels zit hij op een gesloten verpleegafdeling.  


De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Meer over dit onderwerp:
Regio Hengelo Eis werkstraf ongeluk Nieuws
Deel dit artikel: