Oorlogsmuseum Memory Nijverdal wil dit jaar 2,1 miljoen investeren

Er wordt dit jaar zo goed als zeker flink geïnvesteerd in het Nijverdalse oorlogsmuseum Memory. Het is de bedoeling dat het museum een ingrijpende verbouwing ondergaat waar in totaal 2,1 miljoen euro mee gemoeid zal zijn.

Die 2,1 miljoen euro zal voor het grootste uit de bouwkundige investering bestaan. "We gaan het huidige pand gedeeltelijk afbreken om vervolgens te verbouwen en verbinden met een nieuw deel van het pand", legt voorzitter Hans van Overbeeke uit.

De overige 300.000 euro is bestemd voor multimediale investeringen. Van Overbeeke: "Dat is vooral bedoeld om onze gasten beter voor te lichten. Jaarlijks komen er zo'n 18.000 bezoekers naar het museum."

Het museum moet een prominente rol binnen de provincie krijgen.

Niet zeker

Toch is het nog niet helemaal zeker dat het museum de 2,1 miljoen euro daadwerkelijk krijgt. "Het is een dekkingsplan, maar ik weet bijna zeker dat het goedkomt. Alleen de handtekeningen ontbreken nog, die worden waarschijnlijk in mei gezet", aldus de voorzitter.

Geldschieters

Een deel van het bedrag komt uit eigen inbreng, daarnaast moet het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (V-fonds) een bijdrage leveren. Ook de provincie is gevraagd om financiële steun.

Meer over dit onderwerp:
Memory museum Reggestreek Nijverdal Nieuws
Deel dit artikel: