Politieke partijen Dalfsen willen een veilige en leefbare gemeente

De RTV Oost-verkiezingskaravaan stond vandaag in Dalfsen. Politici konden voor de camera duidelijk maken waarom inwoners van Dalfsen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op hen moeten stemmen.

Een onderwerp dat vaak voorbij komt is de fietsveiligheid. De politieke partijen willen graag een veilige fietsverbinding realiseren tussen Dalfsen en Zwolle. "Het is de drukste fietsverbinding van de provincie en die moet echt veilig zijn", aldus Leander Broere van de PvdA. 

Verder wordt de koopzondag vaak genoemd. D66 en nieuwkomer Libertarische Partij pleiten voor meer vrijheid van de ondernemers. "De keuze om open te gaan moet bij de ondernemers liggen", aldus Ben Schrijver van D66. Collegepartij CDA pleit in het verkiezingsprogramma met betrekking tot koopzondagen voor 'maatwerk in de kernen'.

Andere thema's die worden genoemd zijn duurzaamheid, zorg, leefbaarheid en burgerparticipatie. 

De RTV Oost-verkiezingskaravaan trekt de komende weken door de provincie. Tussen 9 en 11 uur kunnen kandidaten en kiezers zich melden met hun politieke wensen. Morgen staat de caravan op het marktplein in Hengelo. 

Meer over dit onderwerp:
Overijsselkiest Dalfsen Overijssel Kiest Nieuws
Deel dit artikel: