Bloembinder Anton Visch stopt na 30 jaar met de zaak in Delden

Na precies 30 jaar stopt Anton Visch als bloembinder in Delden. De laatste ruim 20 jaar was zijn zaak te vinden in een karakteristiek voormalig posthuis aan de Markt in Delden.

Een jaar heeft Visch zich kunnen voorbereiden op de dag van morgen, de laatste dag dat hij de scepter zwaait. Na morgen wordt de zaak overgenomen door Jeroen en Jeantine van der Vegte. Zij zetten de zaak voort onder de naam De Kroon.

Flesje wijn

"Het voelt een beetje alsof je de sleutel van je huis inlevert", beschrijft hij de laatste dagen in zijn zaak. "Veel mensen komen nog even langs om gedag te zeggen. En vaak ook met een cadeautje. Nee, meestal geen bloemen, maar eerder een flesje wijn of chocolade."

Voor de zaak aan de Markt werd vanmorgen begonnen met het opzetten van een grote tent. "We verwachten wel wat mensen ja. En die wil je dan natuurlijk ook een hapje en een drankje aan kunnen bieden."

Achter de geraniums

Anton Visch moet lachen om de vraag of hij nu achter de geraniums gaat zitten. "Nee, bepaald niet. Ik heb thuis in Gelselaar een heel grote tuin. En verder blijf ik ook workshops geven. Uiteraard zal ik ook mijn opvolgers met raad en daad bijstaan als dat nodig is."

Deel dit artikel: