Treitervlogger maakt excuses aan gehandicapte man uit Zwolle, rechtszaak in mei verder

Vlogger DieTim heeft in een nieuw gepubliceerd filmpje excuses gemaakt aan een geestelijk beperkte man uit Zwolle.

In 2015 pestte de vlogger, toen nog opererend onder de naam ‘Snapking’, de man in een supermarkt. De man was daar aan het werk en werd lastig gevallen door de vlogger.


Boos en overstuur
In het filmpje dat later door Snapking op internet werd gezet, loopt het slachtoffer boos en overstuur weg. Het filmpje werd door duizenden mensen bekeken.


De vlogger zegt zijn leven te beteren en maakt onder zijn nieuwe ‘artiestennaam’ DieTim excuses aan mensen die hij in zijn vorige ‘carrière’ het leven zuur maakte.


Excuusfilmpje
In een filmpje dat de vlogger woensdag online zette, zegt DieTim: “Ik heb jaren geleden iemand aangesproken op een verkeerde manier, dat moest niet.”


“Ik wist niet dat diegene verstandelijk gehandicapt was, dan had ik het natuurlijk niet gedaan.”

Geen contact
De vlogger stelt dat hij zijn excuses wil aanbieden aan het slachtoffer en diens ouders. “Het contact zoeken met de ouders of diegene zelf was heel moeilijk. Die ouders zitten misschien niet te wachten op mijn excuses”, vertelt de vlogger.


Maar de ouders van het slachtoffer, Teun en Ans Eikelboom uit Laag Zuthem, stellen dat de vlogger helemaal geen contact met ze op heeft geprobeerd te nemen. “Ook geen verzoek ontvangen op een of andere wijze.”


‘Je verantwoorden voor je daden’
De ouders van het slachtoffer zitten ook niet bepaald op contact met de vlogger te wachten: “Ik denk dat we eerst de rechtszaak maar moeten afwachten en kijken wat hij daar te zeggen heeft.”


“Als je zulke dingen doet, moet je je verantwoorden voor je daden, je verantwoordelijkheid nemen en verschijnen op een zitting en daar niet tot tweemaal toe niet verschijnen.”


Rechtbank
In januari en februari stond de rechtszaak op de agenda van de politierechter, maar tot twee keer toe verscheen de verdachte vlogger niet op zitting. In mei staat de zaak opnieuw gepland. De rechter gaf in de laatste zitting te kennen dat hij het nodig vindt dat de vlogger uitleg komt geven.


De uitspraak dat de vlogger niet wist dat de jongen gehandicapt was, beschouwen de ouders van het slachtoffer als klinkklare onzin: “Zelfs een kind kan nog zien dat Jeroen syndroom van Down heeft.”