nieuws

Wethouder zegt toe: "Meer geld voor kunst en cultuur in Hengelo"

Er komt meer geld voor kunst en cultuur in Hengelo. Die toezegging deed wethouder Claudio Bruggink vandaag tijdens de RTV Oost-verkiezingskaravaan.
Kunstenaar Pier van Dijk luidde vanmorgen de noodklok. Hengelo is volgens hem "een afglijdende stad die alleen te redden is door in te zetten op kunst en cultuur." Van Dijk mist een duidelijk beleid want nu is het "hapsnap en ad hoc". Ook pleit hij voor betere faciliteiten voor jonge kunstenaars en de instelling van een commissie beeldende kunst. 
Wethouder Claudio Bruggink wijst erop dat er door de Schouwburg, galerie HeArtpool, poppodium Metropool en kunstcentrum Oyfo veel culturele activiteiten zijn opgezet maar hij erkent dat het gemeentelijk kunst en cultuurbeleid "sterker en beter" kan. "Er moet een nieuw kunstbeleid komen." 
Pier van Dijk hangt daar meteen een minimumbudget van 420.000 euro aan. "Het was in Hengelo ooit een miljoen euro, maar door al het 'belubberen' is het nu nog maar 50.000 euro. Er moet veel meer geld op de plank komen."
"Of het vier ton is, weet ik niet, dat moeten we later bepalen", reageert Bruggink. "Maar er is in elk geval meer geld nodig, onder andere om individuele kunstenaars te ondersteunen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.