nieuws

Chocolade op basis van industriële hennep: Cannatheek in Enschede officieel open

Medicinale wietproducten op basis van industriële hennep, zoals chocolade of olie. Het is te koop in de Cannatheek in Enschede. De winkel is vanmiddag officieel geopend. 
Het gaat hierbij om zogenoemde CBD-producten. Dat zijn producten op hennepbasis die zijn toegestaan door de overheid. De producten bevatten geen THC, de stof waar je stoned van wordt. De Cannatheek is een initiatief van Artie de Lange en Remo Nijenhuis. 

Lintje

Met het doorknippen van een lint het heffen van het glas is de winkel geopend. "Trots. Ik heb er geen andere woorden voor. Er zijn veel mensen gekomen en er is veel interesse naar deze producten. Ik had niet beter kunnen wensen", vertelt eigenaar Remo Nijenhuis. 
Ook een van de bezoekers is blij met de komst van de Cannatheek. "Hier zaten we jaren op te wachten. Dit is een goede zaak, want het is een natuurlijk product. Ik gebruik het zelf ook, want ik heb een chronische slijmbeursontsteking. Deze producten werken hartstikke goed."

Taboe

"Er heerst een groot taboe op cannabis. Dat gaat al tachtig jaar terug. Gelukkig wordt er steeds meer bekend over wat cannabis is en wat het kan betekenen voor mensen. Wij hopen daar een steentje aan bij te dragen", aldus Nijenhuis. 
Duco Hoek van de gemeente Enschede: "Op het moment dat je de aanvraag ziet, vraag je je wel even af wat die gaat doen. Hij gaat een legaal product verkopen en er is weer een pand in de binnenstad gevuld. Wij zijn hier alleen maar blij mee."
Eigenaren Nijenhuis en De Lange hopen dat het concept zich snel gaat verspreiden en wellicht meerdere vestigingen te openen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.