Kandidaten in Hengelo willen rust in de raad en reuring in het centrum

Het was hectisch in Hengelo; acht gemeenteraadsleden zijn tussentijds vertrokken en zeven hebben zich afgesplitst van hun partij. Voor deze verkiezingen staan er twaalf politieke partijen op het stembiljet. Tien daarvan trotseerden de kou om bij de RTV Oost-verkiezingskaravaan hún zaak te bepleiten.

En waar ze het allemaal over eens zijn: die binnenstad moet toch echt op de schop. Het CDA wil het actieplan dat er al ligt nu echt gaan uitvoeren: "We gaan voor een nieuw en fantastisch marktplein en een mooi evenementenplein." Het moet gaan bruisen, voegt Burgerbelangen daar aan toe.

Positieve draai
Waar die laatste ook op hamert is een beter politiek klimaat. En daarin krijgen ze bijval van onder andere D66: "Over vier jaar moet de beeldvorming over de politiek een positieve draai hebben gekregen. Dat moeten we op basis van samenwerking realiseren."

Ook het VVD wil het optimisme in de politiek terug: "Niet mopperen, maar eindelijk een plannen uit gaan voeren." En dan ook graag de armoede aanpakken, stelt Lokaal Hengelo. 

Maak het groener
Hengelo moet een stad voor iedereen worden. Gezelliger, aldus oppositiepartij ProHengelo, met een eerlijk afvalbeleid. En maak het dan ook groener, vraagt GroenLinks. Zowel letterlijk als figuurlijk.

Hengelo moet volgens de Christenunie een plek worden waar iedereen kan wonen, en waar ondernemers de ruimte krijgen. En de gewone man, vult de SP aan, moet hier aan het werk kunnen blijven en betaalbare zorg krijgen.  

Binnenstad weer prachtig
De PvdA sluit zich hier graag bij. Een mooie stad voor eigen inwoners, met goedkope huisvesting voor jongeren en ouderen. "En laat de binnenstad weer prachtig worden. Dat de mensen weer denken: goh, dat is een leuke stad om te zijn."


Deel dit artikel: