nieuws

Politiek Hof van Twente trekt landelijk meer aandacht dan lokaal

De verkiezingskaravaan komt naar Hof van Twente
De verkiezingskaravaan komt naar Hof van Twente © RTV Oost
Hof van Twente is met Ank Bijleveld, Henk Kamp, Annie Schreijer, Gert-Jan Oplaat en Han ten Broeke 'hofleverancier' van landelijk bekende politici, maar lokaal gezien is de halteplaats van de RTV Oost-verkiezingskaravaan op politiek gebied vrij doorsnee.
Nog altijd vraagt de sanering van met asbest verontreinigde wegen en tuinen veel aandacht, maar er is weinig politieke discussie. Die was (en is) er wel over de bouw van een kindcentrum in Markelo, bomenkap, de mogelijke vestiging van asielzoekers en de productie van duurzame energie. 
Een plan voor grote windmolens in het buitengebied van Markelo werd geblokkeerd, maar inmiddels is er een nieuw, omstreden initiatief aan de rand van landgoed Twickel. In plaats daarvan lijkt Hof van Twente wel werk te maken van zonneparken
Inwoners vragen via RTV Oost onder meer aandacht voor de 'verloedering van het buitengebied', woningbouw voor jongeren en verkeerssituaties. Zij kunnen vandaag tussen 09.00 en 11.00 uur, net als politici, hun zegje doen voor de microfoon van de verkiezingskaravaan bij het gemeentehuis in Goor.
Ook in deze herindelingsgemeente steekt het kernen-denken nog geregeld de kop op. Zo vindt de Stadsraad in Goor dat er te weinig Gorenaren in de raad zitten. Meer dan een derde van de inwoners woont in deze kern, maar slechts vier van de 25 raadsleden komen uit Goor. 
Aan de verkiezingen doet, behalve de huidige partijen die in de raad vertegenwoordigd zijn, ook GroenLinks mee. Bij de vorige verkiezingen slaagde de partij er niet in een zetel te veroveren. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.