nieuws

Eerste Open NK Curling krijgt winnaar uit de regio: "Meer dan blij verrast"

Vriezenveen stond vandaag in het middelpunt van de aandacht. Bij IJsclub Vooruit werd het allereerste Open NK curling op natuurijs gehouden. Het evenement dat werd bezocht door sporters uit het hele land kende een winnaar uit de regio.
De Asito Dollyhunters, van het gelijknamige schoonmaakbedrijf uit Deventer, won de finale namelijk met 4-2. "Fantastisch dat er ook iemand wint uit de regio", blikt organisator Dagmar van Stiphout terug. "En als je wint uit een deelnemersveld van 36 teams, dan kan je zeker wat."

Plezier was belangrijkste

Toch draaide het op de Vriezenveense ijsbaan vooral om het plezier. "We wilden mensen kennis laten maken met de sport. Sommige teams presteerden minder goed, anderen wilden graag de beker hebben", vertelt Van Stiphout. 
De finale werd gespeeld onder het toeziend oog van het Nederlandse curlingteam. "Ze hebben gezien dat dit niet het topsportniveau was, maar ze vonden het wel mooi dat Nederland plezier had in het curlen."

Blij verrast

Van Stiphout blikt tevreden terug op de eerste evenement. "We waren meer dan blij verrast door de animo. We zaten binnen 24 uur dubbel vol, dat is niet overdreven. Er hadden nog honderd teams mee kunnen doen."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.