Heracles Almelo zegeviert over Roda JC en boekt eerste uitzege van het seizoen

Heracles Almelo heeft haar eerste uitzege van het seizoen binnen. Op bezoek in Kerkrade werd er in een vermakelijk duel ruim gewonnen van Roda JC, 0-3.Â

Na een aftastende openingsfase was het Heracles dat voor het eerst het net liet bollen. Brandley Kuwas mocht vanaf een meter of 25 aanleggen en dat deed de smaakmaker van de Almeloërs niet zonder succes. Met een pegel van jewelste liet hij Roda JC-doelman Hidde Jurjus compleet kansloos, 0-1.  

Peterson

Ondanks de vroege voorsprong voor Heracles was het de thuisploeg dat er in het restant van het eerste bedrijf zo nu en dan gevaarlijk uitkwam. Met name Roland Baas had zijn handenvol aan de watervlugge Mikhail Rosheuvel. De Almelose defensie wist echter vakkundig stand te houden, waarna Kristoffer Peterson vlak voor rust de marge verdubbelde. Vanaf de linkerkant dribbelde de Zweed naar binnen en schoof de bal beheerst achter Jurjus. 

Scrimmage

Na een ietwat stroef begin van de tweede helft, kwamen beide ploegen rond de zestigste minuut los. Het mag een wonder genoemd worden dat Bram Castro de nul hield. In een ouderwetse scrimmage voor het doel van Heracles Almelo kreeg Roda JC een legio aan kansen om de aansluitingstreffer te produceren, maar Castro gunde zijn oude ploeg geen treffer. 

Eerste uitzege

Aan de andere kant dacht Kuwas zijn tweede van de avond - en daarmee de 0-3 - te maken. Zijn inzet werd echter van de lijn gehaald door Roda JC-verdediger Patrick Banggaard. Een doelpunt viel er nog wel. Nadat een treffer van Paul Gladon werd afgekeurd, schoot Peter van Ooijen het duel definitief in het slot. Vanaf randje zestien haalde hij doeltreffend uit en stelde daarmee de eerste uitzege van Heracles Almelo veilig.

Roda JC - Heracles Almelo 0-3

0-1 Kuwas (14)

0-2 Peterson (40)

0-3 Van Ooijen (90)

Arbiter: Kamphuis

Geel: Vansteenkiste, Gladon

Roda JC: Jurjus; Dijkhuizen, Banggaard, Auassar, Vansteenkiste (Van Velzen/58); Rosheuvel, El Makrini (Gnjatic/72), Gustafson, Milts (Ngombo/58); Vancamp en Schahin.

Heracles Almelo: Castro; Breukers, Droste, Pröpper, Baas; Jakubiak, Monteiro, Van Ooijen; Kuwas, Vermeij (Gladon/63) en Peterson (Navra´til/77).

Bekijk hier de statistieken van Heracles Almelo na het duel in Kerkrade.

Deel dit artikel: