Hoogeweg dicht om chaos door schaatsliefhebbers te voorkomen

De gemeente Steenwijkerland sluit vandaag uit voorzorg het smalle gedeelte van de Hoogeweg tussen Ossenzijl en Kalenberg af om een verkeerschaos te voorkomen. Gisteren veroorzaakten geparkeerde auto's van schaatsers veel hinder.

Vandaag worden er weer veel schaatsers verwacht in de Kop van Overijssel. Het is waarschijnlijk de laatste dag dat er geschaatst kan worden.

Net als gisteren waarschuwt de gemeente ook voor de kwaliteit van het ijs op vaarten, plassen en meren. Op veel plekken is het ijs onbetrouwbaar en is het niet veilig om op te schaatsen.

"Veel schaatsliefhebbers binden de ijzers weer onder en parkeren hun auto zodanig dat het overige verkeer er hinder van heeft", meldt Steenwijkerland op de website.

Mocht er iets gebeuren, dan vreest de gemeente dat de hulpdiensten er niet langs kunnen. Dus sluit ze uit voorzorg het smalle gedeelte van de Hoogeweg tussen Ossenzijl en Kalenberg (behalve voor aanwonenden en bedrijven).

Het betreft het gedeelte vanaf de Venebosweg in Ossenzijl tot aan de splitsing met de Meenteweg. Het aanliggende café-restaurant is wel bereikbaar evenals het buitencentrum Weerribben en het natuurrecreatiebedrijf.

Giethoorn

In en rondom Giethoorn plaatste de gemeente waarschuwingsborden. Die moeten ervoor zorgen dat de hulpdiensten geen hinder hebben van geparkeerde auto's.

Parkeren en dan het liefst zo dicht mogelijk bij het ijs (Foto: Parcival Koopman)
Parkeren en dan het liefst zo dicht mogelijk bij het ijs (Foto: Parcival Koopman)

Fotograaf: Parcival Koopman

Op de Thijssengracht in Giethoorn was het vanmorgen vroeg al druk. Evenals de gemeente Steenwijkerland, drukt ook de Veiligheidsregio IJsselland iedereen op het hart om de aanwijzingen op te volgen. Bij een incident moeten de hulpverleners snel op de plaats van een incident kunnen zijn.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: