nieuws

Overijssel heeft bouw rieteilandjes Drontermeer afgerond, geen werkzaamheden tijdens broedseizoen

Raad van State
Raad van State © RTV Oost / Rogier van den Berg
De Werkgroep Zwartendijk en Natuurvereniging IJsseldelta hebben een overeenkomst bereikt met Overijssel. De werkzaamheden aan de drie rieteilandjes in het Drontermeer zijn op 1 maart afgerond. Tijdens het broedseizoen zal er in het gebied niet worden gebouwd. Dat kwamen de drie partijen vrijdag overeen.
Werkgroep Zwartendijk en Natuurvereniging IJsseldelta stapten in februari naar de Raad van State omdat de provincie tijdens het broedseizoen aan de vaarverbinding Reevediep-Drontermeer wilde werken.

Toezegging

"Nu deze toezegging een feit is, vervalt daarmee de noodzaak voor een zitting", laten de natuurvereniging en de werkgroep de Raad van State weten. "De stop van de werkzaamheden is goed nieuws voor de roerdomp die nu in die buurt op zoek kan gaan naar broedgebied", stellen de tegenpartijen.

Meer roerdompen?

De zitting over de rechtmatigheid van de aanleg van de doorgaande vaarverbinding Reevediep zal later door de Raad van State worden behandeld. De twee tegenstanders blijven zich afvragen of de werkzaamheden inderdaad meer roerdompen en karekieten naar de gemeente lokken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.