nieuws

Petitie voor snelweg tussen Drenthe en Twente

Snelweg
Snelweg © RTV Oost / Rogier van den Berg
Meerdere lokale afdelingen van het CDA in Drenthe en Twente zijn een petitie gestart voor de komst van een snelweg tussen de twee regio's. De lobby 'A Drenthe-Twente' roept alle politieke partijen in de regio op om bij coalitieonderhandelingen de komst van een snelweg op te nemen in de collegeakkoorden.
Als de komst van de snelweg in de akkoorden wordt opgenomen, kan er volgens de lobby op bestuurlijk niveau verder gewerkt worden aan een sterke lobby. De komende periode moet gewerkt worden aan concrete plannen en moet worden gekeken naar de financiële mogelijkheden.
Met de petitie willen de partijen het plan kracht bijzetten. Ze hopen dat zoveel mogelijk inwoners, organisaties en bedrijven uit de regio de petitie ondertekenen.

Cruciaal

De deelnemende fracties noemen een goede en veilige infrastructuur cruciaal voor de leefbaarheid in het gebied tussen Almelo, Zwolle, Hoogeveen en Duitsland. 
De lobby is een initiatief van de samenwerkende CDA-afdelingen van Hoogeveen, De Wolden, Ommen, Hardenberg, Twenterand, Hellendoorn en Wierden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.