Hardenberg verkozen tot meest toegankelijke gemeente van Nederland

Hardenberg is verkozen tot de meest toegankelijke gemeente van Nederland. Burgemeester Peter Snijders kreeg vanavond in het televisieprogramma Kassa de titel uitgereikt uit handen van minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Snijders is blij met de titel. "Het is een aanmoediging om vooral door te gaan met het werk dat we doen. Iedereen in de gemeente Hardenberg telt mee", stelt hij. 

Veertig procent woningen toegankelijk

Hardenberg heeft volgens de jury de meest toegankelijke gebouwen, de best toegankelijke website en veertig procent van de woningen in de gemeente is toegankelijk voor mensen met een beperking. 

Zwolle was ook in de race voor de titel. Burgemeester Henk Jan Meijer voelde zich vereerd door de nominatie. "Ik vind dat we een goede aanpak hebben en ik ben blij met de manier waarop we het aanpakken in de volle breedte."

Almelo minst toegankelijke gemeente

Waar Hardenberg won, is het in Almelo slecht gesteld met de toegankelijkheid. In de stad zijn mensen met een beperking er het slechtste aan toe op het gebied van toegankelijkheid. 

De andere genomineerde gemeenten voor meest toegankelijke gemeente waren Ermelo, Katwijk en Goes.

Meer over dit onderwerp:
Hardenberg Vechtdal Nieuws
Deel dit artikel: