Go Ahead Eagles in eigen huis hard onderuit tegen De Graafschap

Go Ahead Eagles heeft de zege op FC Oss van vorige week geen vervolg kunnen geven. In eigen huis verloor de ploeg van trainer Jan van Staa van De Graafschap met 4-0.

Direct na het begin moest arbiter Dieperink het duel al stilleggen in verband met vuurwerk op het veld. Nadat het duel weer hervat was, was de eerste kans voor Abena. Hij schoot met een halve omhaal naast. Na een kwartier was het wel raak voor De Graafschap. Van Mieghem maakte de 0-1. Go Ahead moest het daarna ook nog doen zonder topscorer Hendriks. Hij moest er geblesseerd af. Beide ploegen kregen daarna nog kansen op een treffer, maar die kwam er in de eerste helft niet en dus was de ruststand 0-1.

Kort na de pauze waren er drie grote kansen voor de gasten. Serrarens raakte de paal, Schenk haalde een inzet van Diemers van de lijn en Tissoudali schoot op Stevens. Even later was het wel raak. Olijve zorgde voor de 0-2 in Deventer. Tien minuten daarna was het beslist. Tissoudali scoorde nu wel en zorgde voor de 0-3. Weer een paar minuten later maakte Serrarens de vierde voor De Graafschap. Daar bleef het bij in Deventer en dus leed Go Ahead de twaalfde nederlaag van het seizoen.

Go Ahead Eagles - De Graafschap 0-4

0-1 Van Mieghem (16)

0-2 Olijve (56)

0-3 Tissoudali (65)

0-4 Serrarens (72)

Arbiter: Dieperink

Geel: Buwalda, Opdam, Tissoudali, S. Nieuwpoort

Go Ahead Eagles: Stevens; Opdam, Buwalda (Stans/68), Ketting, Schenk, Hettinga; Suk, Dekker, Beltrame; Hendriks (Werkhoven/26), Andrade (Langedijk/45+5).

De Graafschap: Bednarek; Abena, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Tutuarima (Driver/84); Diemers, Olijve, Klaasen; Van Mieghem, Serrarens (Ars/84), Tissoudali (El Jebli/75).

Bekijk hier de statistieken van Go Ahead na het duel tegen De Graafschap.

Deel dit artikel: