FC Twente schiet niet veel op met gelijkspel tegen FC Groningen

FC Twente heeft - in tegenstelling tot directe concurrenten Sparta Rotterdam en NAC Breda - niet weten te winnen. In de Grolsch Veste kwam de formatie van Gertjan Verbeek tegen FC Groningen niet verder dan een 1-1 gelijkspel.
In een wedstrijd waar veel op het spel stond, was het Twente dat het best uit de startblokken kwam. Na een goede individuele actie van Jensen kon Boere op aangeven van de Fin binnen schieten, maar het schot van de spits miste kracht. Even later kopt Boere een meter over het doel van Padt. Aan de overkant hield Drommel Van de Looi van scoren af. De thuisploeg bleef het overwicht houden en mogelijkheden creëren, maar wist dat voor rust niet in de score uit te drukken.

Groningen op voorsprong

In de tweede helft was de eerste kans voor de Groningers, maar Drommel was attent bij een schot van Bacuna. De bezoekers drongen in het vervolg aan en kregen loon na werken. Met enig fortuin kon Doan in de zestien de bal meenemen en wist Drommel eenvoudig te passeren, 0-1.  Na de openingstreffer kreeg Groningen via Mahi nog een levensgrote kans om de marge te verdubbelen, maar die ging er niet in en daardoor bleef Twente in leven.

Boere

Daarna ging de thuisploeg met flinke dadendrang op zoek naar de gelijkmaker en die werd twintig minuten voor tijd gevonden. Boere wist na een strakke voorzet van Maher de 1-1 binnen te koppen. Twente ging door en kreeg via Boere en Holla kansen op de overwinning. Boere kopte op de lat en een afstandsschot van Holla werd van de lijn gehaald. Uiteindelijk bleef het bij 1-1 en daar schiet FC Twente - na de overwinningen van concurrenten Sparta Rotterdam en NAC Breda - niet veel mee op.

FC Twente - FC Groningen 1-1