Pijlsnelle Leon uit Raalte heeft wereldrecord darts te pakken

Leon Walraven uit Raalte is de trotse wereldrecordhouder 'hoogste dartsscore binnen een minuut'. De Raaltenaar gooide afgelopen vrijdag in de sporthal van Heeten in één minuut 608 punten en verpulverde daarmee het wereldrecord van 581 punten.

Negen maanden aan training en een mislukte poging gingen vooraf aan het verbreken van het gevestigde record. "Ik voelde me goed en verbrak het record binnen het kwartier", vertelt Leon.

De Raaltenaar griste het record uit handen van de professionele dartsspeler Michael Smith uit Engeland. "Een professionele speler ben ik niet, maar ik leer nou eenmaal snel sporten. Toen ik het record zag, wist ik dat ik het kon verbeteren."

Geen profcarrière 

Een professionele dartscarrière ambieert Leon niet. "Het lijkt me niets om dagelijks drie tot vier uur te trainen. De afgelopen tijd heb ik ongeveer een uur per dag getraind, dat was meer dan genoeg voor mij", legt den wereldrecordhouder uit.

Meerdere wereldrecords

Het dartsrecord is niet het eerste wereldrecord dat op naam van Leon komt. "Vijf wereldrecords staan al op mijn naam. Vier keer als freestyle voetballer en één keer als basketballer. Voorlopig doe ik het rustig aan en volgt er nog geen nieuwe recordpoging."

Binnen drie maanden maakt het Guinness Book of Records bekend of de poging is goedgekeurd.

Meer over dit onderwerp:
darts Wereldrecord Salland Raalte Nieuws
Deel dit artikel: