Politie in Almelo heeft handen vol aan beschonken bestuurders

De politie in Almelo is dit weekend uitzonderlijk druk geweest met overlastgevers die allen iets te diep in het glaasje hadden gekeken. De politie zegt "opvallend vaak" meldingen te hebben gehad die op de een of andere manier verband hielden met drankmisbruik.Â

Zo werden drie automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed en vielen drie mensen van hun fiets. Twee van hen moesten naar het ziekenhuis, een derde persoon werd gevonden terwijl hij in zijn eigen kots op straat lag.

Rijbewijs kwijt

Een dertigjarige bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij met teveel drank op achter het stuur was gestapt. Onderweg raakte hij een boom en toen agenten hem staande hielden, blies hij 840 ug/l. Bij een alcoholgehalte hoger dan 220 moeten bestuurders hun rijbewijs inleveren. De man was bovendien eerder ook al eens aangehouden voor het rijden onder invloed.

Even later die zaterdagnacht werd op de Ambachtstraat een bestuurder aangehouden. Ook hij had teveel gedronken. Toen de man werd aangehouden, probeerde zijn vriendin er in de auto vandoor te gaan. Ook de vrouw had teveel gedronken. De politie meldt op Facebook druk te zijn geweest met beide personen. 

Op zondagmorgen reed een 24-jarige automobilist zijn auto total loss toen hij op het Stationsplein tegen een lantaarnpaal botste. Hij werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Deel dit artikel: