nieuws

Ondernemer Ron Nijhof: "Ommen is waarschijnlijk te klein om zelfstandig te blijven"

In december werd de samenwerking tussen de gemeenten Ommen en Hardenberg stopgezet. Volgens ondernemer Ron Nijhof gaat de zelfstandigheid van Ommen een grote rol spelen tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. "Het gaat lastig worden, Ommen is een kleine gemeente, waarschijnlijk te klein om alle taken alleen uit te voeren."
De 'Hexit', zoals de scheiding van Ommen en Hardenberg wordt genoemd, zag Nijhof niet aankomen. "Wij waren als ondernemers best tevreden, door de samenwerking konden alle taken uit worden gevoerd die anders misschien blijven liggen en dat functioneerde goed." Volgens Nijhof wordt het afwachten hoe de zelfstandigheid gaat uitpakken na de gemeenteraadsverkiezingen. 

Bevaarbare Vecht

Bij de zelfstandigheid van de gemeente worden nog vraagtekens gezet, maar op het gebied van toerisme heeft de gemeente het goed voor elkaar. "Ik vind dat de gemeente best veel doet voor toerisme, maar wij ondernemers hebben nog wel één wens."
En die wens is het bevaarbaar maken van de Vecht. "Daar zijn we al wel 10 jaar mee bezig, de sluizen zijn in aanbouw dus het lijkt te gaan gebeuren." Volgens Nijhof gaat het bevaarbaar maken van de rivier ook meer buitenlandse toeristen trekken. "Er is dan ook een goede verbinding met de Eems in Duitsland, daardoor kunnen we ook veel Duitse toeristen verwachten." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.