nieuws

Drukpers eeuw oude drukkerij Oldenzaal ligt al maand plat, directie: 'Continuïteit niet in geding'

Drukkerij Verhaag
Drukkerij Verhaag © Google Maps
De belangrijkste drukpers van Drukkerij Verhaag uit Oldenzaal blijkt al wekenlang stil te liggen. De drukpers is gecrasht en het euvel is na een maand nog steeds niet verholpen. Volgens de verontruste medewerker Hans van Dijk loopt het voortbestaan van de ruim een eeuw oude drukkerij nu gevaar.
"Een vreemde fase in mijn carrière als drukker, zo mag ik de huidige situatie toch wel omschrijven." schrijft medewerker Van Dijk.
Achter de schermen wordt intussen volop gesteggeld over de schuldvraag.
Van Dijk en zijn collega’s willen het bedrijf, dat dateert van 1904, overeind houden en draaien daarom momenteel overuren. Ze zeggen de economische schade te willen beperken: "Iedereen werkt de weekenden door om zoveel mogelijk werk af te krijgen. Wij maken ons ernstige zorgen over de continuïteit van ons bedrijf."

Waarom het bericht?
Van Dijk is sinds 2013 drukker bij Verhaag en plaatst het bericht met een doel: "Of mijn publicatie bijdraagt aan een oplossing kan ik niet met zekerheid zeggen, maar het is wel een bewuste keuze om dit te plaatsen. Ik wil ervoor zorgen dat de menselijke factor niet vergeten wordt." Drukkerij Verhaag heeft ongeveer vijftig werknemers in dienst.

Onderhandelingen met leverancier

Directeur Van Heteren reageert: "Vandaag hebben we een verkennend gesprek gehad met de leverancier van onze pers. Woensdag hebben we wederom een gesprek met elkaar en dan zal er naar alle waarschijnlijkheid meer duidelijk zijn. De continuïteit van het bedrijf is naar onze mening niet onzeker alleen worden we nu wel geremd in onze groei."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.