nieuws

Veel afschuw maar ook begrip voor gefrustreerde actie supporters Go Ahead Eagles

Het gros van de Deventenaren spreekt schande over de supporters van Go Ahead die gisteren spelers van De Graafschap te lijf wilden. Maar onder supporters zijn ook geluiden te horen waarin begrip doorklinkt.
"Een schande, diepdroevig", zegt een vaste klant van de Adelaarshorst vanochtend bij de stadionmuur. "Dramatisch voor het imago van de club. Dieper dan dit kunnen we niet zakken. Het was een inktzwarte dag."

Vreselijk en walgelijk

Hij krijgt steun van de mannen die het glas in de Vetkampstraat ophalen. Vreselijk en walgelijk zijn woorden die steeds terugkeren. Maar wat je tussen de regels ook proeft is begrip over de frustratie van de supporters.
Dat begrip tonen ook ook Deventenaren Carel Roelvink en Willem Kers, woonachtig op steenworp afstand van De Adelaarshorst en geboren met een rood-gele shawl om hun nek. zij vinden het onterecht dat de supporters die het veld opkwamen nu de boemannen zijn.

Maar supporters mogen toch nooit spelers aanvallen? Dat gaat toch veel te ver!

"Dat mocht twee jaar geleden in Doetinchem ook niet en toen werden onze spelers ook aangevallen. Het komt door frustraties daarover en over de slechte resultaten. Je weet hoe de jongens in Deventer zijn; het was wachten op het moment dat ze De Graafschap zouden terugpakken. Ik neem die jongens niks kwalijk", zegt Roelvink.
"De supporters hebben er een keer tabak van en gaan het veld op. De jongens die dit gedaan hebben, hebben allemaal een rood-geel hart. Zij worden nu als de boemannen gezien. Maar nee, het bestuur en de spelers zijn de boemannen. Zij zijn er de oorzaak van dat het zo slecht gaat met de club."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.