nieuws

'Plan Scherpenkate de oplossing voor het vastlopende verkeer in Overijssel, ik geef niet op'

Vorige week riep gedeputeerde Eddy van Hijum iedereen op met goede plannen te komen om de regionale economie te versterken. Miljoenen liggen klaar in Den Haag, maar de plannen uit Overijssel blijven uit.
Die uitspraak van Van Hijum is tegen het zere been van Hendrik Jan Scherpenkate uit Oudleusen. Hij leurt al 8 jaar met, volgens eigen zeggen, dé oplossing voor de gehele verkeersproblematiek in onze provincie. Hij hoopt dat zijn plan, dat al door heel veel mensen is aangehoord, maar nooit serieus is genomen, nu wel goed wordt bekeken.

Nieuwe snelweg is de oplossing

"De bedoeling is om van de N36 een vierbaans snelweg te maken en die dan doortrekken en laten aansluiten op de A28, de snelweg bij Zwolle. Dat betekent echt wel wat voor boeren en landeigenaren, maar daar valt mee te praten. Als je dan bedenkt dat nu alle wegen in stukjes worden aangepast, dat werkt niet. Het grote geheel van Twente naar Zwolle moet uitgevoerd worden en daar staat plan Scherpenkate voor."
De wegnummers vliegen je om de oren als Scherpenkate gepassioneerd vertelt over zijn plan. De N35, de N340 de N48, de N377 en de N36, allemaal belangrijke tweebaanswegen in Overijssel.
Maar ook wegen die vastlopen en de plannen die nu worden uitgevoerd zijn volgens de kippenboer uit Oudleusen weggegooid geld. "Er mist een overzicht, iedereen doet maar wat en pakt zijn eigen stukje weg aan. Alleen een drastisch plan als het mijne is de oplossing om van Overijssel weer een goed lopende infrastructuur te maken."

Beter ten halve gekeerd..

Henkdrik Jan Scherpenkate is bijna 76 jaar, maar strijdt onvermoeibaar door voor een serieuze toehoorder. Het geld dat nu al is gestoken in bijvoorbeeld het aanpassen van de N340 tussen Zwolle en Dalfsen neemt hij voor lief.
"Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.. maar vanwege eigenbelang wordt niet gekeken naar Plan Scherpenkate. Ik ben maar een eenvoudige kippenboer, als ik voor Rijkswaterstaat had gewerkt of ingenieur was weet ik zeker dat mijn plan zou worden uitgevoerd."

Vasthoudend

Scherpenkate is fel, praat veel, maar meent het serieus. Nadat gedeputeerde Van Hijum vertelde over het geld dat klaar ligt in Den Haag borrelde bij Scherpenkate de hoop weer op.
Het is nu afwachten of iemand wil luisteren naar Hendrik Jan, want opgeven doet hij niet. "Ik ga door, niemand heeft mij namelijk gezegd dat mijn plan niet klopt, ze willen er alleen niet aan omdat er al veel losse besluiten zijn genomen. Maar ik strijd voor het algemeen belang, niet voor eigenbelang zoals zoveel anderen in deze kwestie. Fouten kunnen nu nog hersteld worden."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.