Oldenzaalse oplichter in SD-kaarten krijgt werkstraf

Een 32-jarige man uit Oldenzaal is veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur voor het oplichten van twee drogisterijen in Friesland. In het Friese Buitenpost stal hij drie SD-kaarten en ruilde twee daarvan om voor geld.

Hij liet op zijn telefoon een bonnetje zien van de aankoop van twee SD-kaarten in een ander filiaal. Moeiteloos kreeg hij ruim zestig euro in de hand.

Ook een filiaal in De Westereen trapte in die truc. Ondertussen bekeek de verkoopster in Buitenpost de camerabeelden en alarmeerde overige filiaalhouders per mail. In Leeuwarden probeerde de man het nog een keer, maar daar werd hij de winkel uitgewerkt.

Rumoer 

Een van de winkels in de Friese hoofdstad liet de man de kaarten nog ruilen voor usb-sticks, om geen rumoer in de winkel te hebben. "Dit is een keuze van de winkelier die al was gewaarschuwd", zei de rechter en sprak de man van deze oplichting vrij. Hij werd wel aangehouden.

 

De man heeft een strafblad van zeventien kantjes. De officier eiste daarom een celstraf van vier weken. De rechter was gevoeliger voor de woorden van 32-jarige dat die zijn leven wil beteren en zette de celstraf om in een werkstraf.

Meer over dit onderwerp:
Oldenzaal Rechtszaak Noordoost-Twente Nieuws
Deel dit artikel: